Muisto lemmikille

Lemmikki, ystävä, silmäterä. Lemmikistä muodostuu perheenjäsen jonka kanssa vietetään paljon aikaa, harrastetaan ja jolle uskotaan syvimmät salaisuudet. Lemmikin kuolema jättää aukon päivittäisiin rutiineihin, ja siitä toipuminen voi kestää kauan. Ystävää ei unohdeta, vaan yhteisiä muistoja ja kokemuksia vaalitaan.

Suunnittelin muistomerkin tarpeesta. Tuttavani rakas koira menehtyi ja hän halusi kunnioittaa muistoa asettamalla viimeiselle leposijalle muistomerkin, jossa käydä muistelemassa ystäväänsä. Mieluista muistomerkkiä ei löytynyt, joten hän pyysi minua suunnittelemaan klassisen tyylikkään muistomerkin hautapaikalle.

Muistomerkkiä suunnitellessani aloin ajattella omaa koiraani, maailman parasta Cheriä. Poismenosta on jo vuosia, eikä varsinaista hautapaikkaa ole. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö haluaisi paikkaa, jossa voisi käydä muistelemassa tätä karvakorvaa. Mietin, että varmasti moni muukin ajattelee samoja asioita. Lemmikin menehdyttyä jäljelle jää kauniit muistot ja valokuvat, mutta muistamista haluaisi toteuttaa myös konkreettisemmalla tavalla. Muistopaikalle voisi viedä vaikka jouluna kynttilän tai istuttaa kesällä kauniita kukkasia. Tällainen muistopaikka vaatii myös muistomerkin, jotta paikka säilyttää arvokkuutensa. Lemmikkieläimen hautaamisesta on saatavilla lisätietoa Ruokaviraston sivuilta: Lemmikkieläimen hautaaminen 

Tämän vuoksi Cheriest-lemmikkimuistomerkki on suunniteltu ja näin minun Cherinikin sai paikan, jossa voin käydä muistelemassa yhteisiä retkiämme. Lemmikin muistopaikalle sijoitettava muistomerkki on muotoilusuojattu ja jokainen omistaja saa yksilöityä muistomerkin rodun ja lajin mukaan. Väri- ja kirjasinvalikoimaa löytyy myös, jotta siitä tulee juuri Sinun tärkeälle ystävällesi tehty.

 

Lemmikkisi muistoa kunnioittaen

Jonna

Kuva: Henna-Riikka Rajala

Pienet jäljet hiekassa, suuret muistot sydämessä.