fbpx

Tarina

Lemmikki, ystävä, silmäterä. Lemmikistä muodostuu perheenjäsen jonka kanssa vietetään paljon aikaa, harrastetaan ja jolle uskotaan syvimmät salaisuudet. Lemmikeille on tarjolla valtavasti erilaisia herkkuja, leluja, tuotteita ja palveluita.  Mitä sitten kun lemmikin ja omistajan teiden on aika erota sateenkaarisillan päässä? Valtaosa lemmikin omistajista haluaa myös persoonallisen muiston lemmikin haudalle. Cheriest-muistomerkit on suunniteltu kunnioittamaan ystäväsi elämää ja antamaan lohtua tuomalla arvokkuutta lemmikin viimeiselle leposijalle tai muistopaikalle.

 

Lemmikin kuolema jättää aukon päivittäisiin rutiineihin ja siitä toipuminen voi kestää kauan. Ystävää ei unohdeta, vaan yhteisiä muistoja ja kokemuksia vaalitaan. Suunnittelin muistomerkin tarpeesta. Tuttavani rakas koira menehtyi ja hän halusi kunnioittaa muistoa asettamalla viimeiselle leposijalle muistomerkin, jossa käydä muistelemassa ystäväänsä. Mieluista muistomerkkiä ei löytynyt, joten hän pyysi minua suunnittelemaan klassisen tyylikkään muistomerkin pitkäaikaisen ystävänsä hautapaikalle.

Muistomerkkiä suunnitellessani aloin ajattelemaan omaa koiraani, maailman parasta Cheriä. Poismenosta on jo vuosia, eikä varsinaista hautapaikkaa ole. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö haluaisi paikkaa, jossa voisi käydä muistelemassa tätä karvakorvaa. Mietin, että varmasti moni muukin ajattelee samoja asioita. Lemmikin menehdyttyä jäljelle jää kauniit muistot ja valokuvat, mutta muistamista haluaisi toteuttaa myös konkreettisemmalla tavalla. Muistopaikalle voisi viedä vaikka jouluna kynttilän tai istuttaa kesällä kauniita kukkasia. Tällainen muistopaikka vaatii myös muistomerkin, jotta paikka säilyttää arvokkuutensa. Cheri oli rodultaan englanninspringerspanieli, tämän vuoksi voi olla, että spanielifiguurit vilahtelevat hieman useammin verkkokaupan sivuilla.  Mikäli haluat tietoa lemmikkieläimen hautaamisesta, siitä on saatavilla lisätietoa esimerkiksi Ruokaviraston sivuilta: Lemmikkieläimen hautaaminen 

 

Tämän vuoksi Cheriest-lemmikkimuistomerkki on suunniteltu ja näin minun Cherinikin sai viimeinkin paikan, jossa voin käydä muistelemassa yhteisiä retkiämme. Lemmikin muistopaikalle sijoitettava muistomerkki on muotoilusuojattu ja jokainen omistaja saa yksilöityä muistomerkin rodun ja lajin mukaan. Väri- ja kirjasinvalikoimaa löytyy myös, jotta siitä tulee juuri Sinun tärkeälle ystävällesi tehty.

 

 

Lemmikkisi muistoa kunnioittaen

Jonna

Kuva: Henna-Riikka Rajala

Pienet jäljet hiekassa, suuret muistot sydämessä.